KATALOG KSIĘGOZBIORU GBP W CEGŁOWIE
Znaleziono 4 pozycje o tematyce: Produkt regionalny
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?
Lista produktów tradycyjnych 2005-2007
POZ/ODP:
aut.: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Wydział Oznaczeń Geograficznych].
ADRES WYDAWNICZY:
Warszawa : Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, 2007.
HASŁA:
Produkt regionalny - Polska. OPIS FIZYCZNY:
311, [6] s. : il. ; 21x23 cm.
SYGNATURA:
39
KOD KRESKOWY
INWENTARZ:
400000382210
38221
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?
Przewodnik po Sieci Dziedzictwa Kulinarnego MazowszeTyt. odm. : "Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsza ".
ADRES WYDAWNICZY:
Warszawa : [Samorząd Województwa Mazowieckiego], 2020.
TEMATYKA:
Kuchnia regionalna Produkt regionalny Województwo mazowieckie (1999- ) Opracowanie Publikacja bogato ilustrowana FORMA GATUNEK:
Książki. Publikacje promocyjne.
DZIEDZINA:
Kulinaria Podróże i turystyka
ZAKRES CZASOWY:
2020 r.
POWSTANIE DZIEŁA:
2020 r.
OPIS FIZYCZNY:
98, [2] strony : fotografie ; 26 cm.
SYGNATURA:
64 [R]
KOD KRESKOWY
INWENTARZ:
400000520513
52051
UWAGI:
Nazwa wydawcy na podstawie serwisu e-ISBN.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?
Wielka księga polskich produktów regionalnych i tradycyjnych
TWÓRCY:
Pokaż informacje [>>] Zioła-Zemczak, Katarzyna. Oprac.
POZ/ODP:
[opracowanie tekstu Katarzyna Zioła-Zemczak].
ADRES WYDAWNICZY:
Bielsko-Biala : Wydawnictwo Dragon, cop. 2016.
SERIA:
Dobra Kuchnia
HASŁA:
Kuchnia regionalna - Polska Produkt regionalny - Polska Przepisy kulinarne OPIS FIZYCZNY:
447, [1] s. : il. kolor. ; 34 cm.
SYGNATURA:
64 [R]
KOD KRESKOWY
INWENTARZ:
400000457635
45763
TREŚĆ: Pokaż informacje o treści pozycji >> Część pierwsza opisuje szczegółowo 38 przysmaków regionalnych - nie tylko ich walory smakowe, ale także sposoby, w jaki powstają, ich związki z tradycją, historią i geografią regionu. Część druga to zwięzły katalog ponad 1500 produktów tradycyjnych uporządkowany według województw. Wielka księga... to znakomite kulinarne - wademekum, niezastąpione dla wszystkich, którzy podróżując po Polsce, lubią odkrywać lokalne specjalności, poszukują przysmaków na lokalnych targach żywności i świadomie kupują polską żywność. Oprócz opisów produktów i gotowych potraw Czytelnik znajdzie tu informacje o świętach i festiwalach kulinarnych, wybrane przepisy i liczne ciekawostki. Całość uzupełniają apetyczne zdjęcia.
SPIS TREŚCI: Pokaż spis treści >> Produkty regionalne Bryndza podhalańska Jagnięcina podhalańska Oscypek Redykołka Miód z Sejneńszczyzny/Łoździejszczyzny Pierekaczewnik Ser koryciński swojski Andruty kaliskie Olej rydzowy Rogal świętomarciński Wielkopolski ser smażony Chleb prądnicki Fasola Piękny Jaś z doliny Dunacja / Fasola z doliny Dunajca Jabłka łąckie Karp zatorski Kiełbasa lisiecka Obwarzanek krakowski Suska sechlońska Czwórniak Trójniak Dwójniak Półtorak Kabanosy Kiełbasa jałowcowa Kiełbasa myśliwska Wiśnia nadwiślanka Cebularz lubelski Fasola korczyńska Fasola wrzawska Podkarpacki miód spadziowy Miód drahimski Truskawka kaszubska Miód kurpiowski Jabłka grójeckie Kołocz śląski Krupnioki śląskie Miód wrzosowy z Borów dolnośląskich Śliwka szydłowska Produkty tradycyjne UWAGI:
Na s. tyt. i okł.: Smakuj Polskę : regionalne specjały i tradycje kulinarne.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?
WYDRUK KATALOGÓW